top of page
Yazarın fotoğrafıSerdar Demir

Madencilik Sektörü Yatırım Süreçleri Kılavuzu

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi tarafından Madencilik Sektörü Yatırım Süreçleri Kılavuzu 2022 yılında hazırlanarak özellikle yeni yatırımcılara kılavuz olması amacıyla yayınlandı.



Kılavuzun önsözünde “Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi (Ofis), Türkiye’nin sunduğu yatırım fırsatlarını küresel iş dünyasına tanıtma ve yatırımcılara Türkiye’ye yapacakları yatırımın her aşamasında destek verme görevini üstlenmiş tek resmî kuruluştur. Doğrudan Cumhurbaşkanına bağlı olarak faaliyet gösteren Yatırım Ofisi, Türkiye’nin ekonomik kalkınmasını hızlandıracak yatırımları özendirmekle görevlidir. Bu amaçla Ofis, teknoloji yoğun, katma değeri yüksek ve istihdam yaratan yatırımları destekleyerek bu yatırımlara ilişkin tüm süreçleri yatırımcı adına takip edip hızlandırmaktadır.

Dünya genelinde pek çok ülkede faaliyet gösteren Ofis; Almanya, Birleşik Arap Emirlikleri, Güney Kore, İngiltere, İspanya, İtalya, Japonya, Katar, Singapur ve Suudi Arabistan gibi ülkelerde yerleşik yerel danışman ağıyla yatırımcılara hizmet sunmaktadır. Yatırım Ofisi, yatırımcıları “Tek Durak Ofis” yaklaşımıyla karşılamakta, geniş hizmet yelpazesi ile yatırımcıların Türkiye’deki yatırımlarından en yüksek düzeyde verim sağlamalarını kolaylaştırmaktadır.

Yukarıda belirtilen hedefler doğrultusunda Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi tarafından yatırımcılara sunmak üzere; aşağıdaki ana sektörlerde yapılacak yatırımlarda, şirket kuruluşundan yatırımın faaliyete geçtiği zamana kadar tamamlanması gereken izin, onay, ruhsat ve lisans gibi tüm bürokratik işlemlerin tespit edildiği, yatırımcılar için rehber niteliğinde olan Sektörel Yatırım Yol Haritaları Raporunun Hazırlanması Projesi kapsamında 8 kılavuz hazırlanmıştır:

• Atık Bertaraf ve Geri Kazanım Sektörü

• İmalat Sektörü

• Enerji Sektörü

• Orman ve Orman Ürünleri Sektörü

• Madencilik (arama faaliyetleri ve işletme faaliyetleri) Sektörü

• Lojistik Sektörü

• Hizmet Sektörü

• Tarım ve Hayvancılık Sektörü


Belirtilen sektörlere yapılacak yatırımlarda, yatırımların hayata geçirilmesi için gerekli tüm bürokratik süreçlere yönelik hazırlanan bu kılavuzlar; izin ve onaylar için atılması gereken adımlar, başvurulacak merci, yatırımcıdan istenen bilgi ve belgeler, işlem süreleri ve işlem ücretleri hakkında bilgi vermektedir.

Hazırlanan bu kılavuzlar yasal olarak bağlayıcı olmayıp yol gösterici niteliktedir.


4342 sayılı mera kanunun 14. maddesine göre; arama ruhsatı alınan alanlar ve işletme ruhsatı alınan alanlar, 6326 sayılı Petrol Kanunu ve 3213 sayılı Maden Kanununa göre arama ruhsatı verilen yerlerin tamamı veya bir kısmının mera, yaylak, kışlak alanları içerisinde kalması halinde geri dönüşümlü yatırımlarda teminata esas olacak şekilde “Geri Dönüşüm Projesi” hazırlanır. denilmektedir. Firmamız bu kapsamda sizlere hizmet vermekten memnuniyet duyacaktır.


Madencilik Sektörü Yatırım Süreçleri Kılavuzu aşağıdan indirebilirsiniz.



Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


Sizde mail listesine katılın.

Sitemize üye olarak yeniliklerden haberdar olablirsiniz.

Katıldığınız için teşekkür ederiz.

bottom of page